Första dagen

Japps detta e första dagen på min långa ledighet framöver ahha..

Vaknade kl 10:00 idag sen gick man upp käkade frukost, gjorde iordning sig sen så vid 12:00 så stack jag
och mathias min ner till stan å käkade på jensen vi hade en gratis måltid där får passa på då sen fira lite hihii att jag e hemma nu....

sen efter där så åkte matte till jobbet å jag gick ner mot stan för jag behövde linsvätska å sen purdel självklart slang jag in på Gina å  tittade då hittade jag ett linne kunde unna mej det fast man är gravid dom e väldigt sköna dom linnen jag köper å långa me :)



Köpt på gina trico för 99 kr :) fin färg gillade den..



sen har jag köpt liten halloween blomma me måste göra nåt 19 kr den var så söter :)

Ska köpa en pumpa me hade jag tänkt sätta ute på balkongen med ett ljus i men vill ha en liten sån se om man hittar det ute i affärerna :)



Man kan ju bara inte undvika köpa en såna här söt liten hollween blomma ju

visst e det gullig.. ett bra köp*skrattar*


Syrran var uppe här idag efter sin pratik tog en kopp kaffe sen tog hon ju två mackor haha hon var lite hungrig förstår det åt liksom lunch kl 12:00 idag slutar 17:00 då e man lite hungrig..  så vi satt å tjötade lite skit å så alltid lika trevligt få lite besök här hemma när man går hela dagarna å väntar på den lilla ska komma ut. :)

Puss  o kram ses på stan :)

Är fri från jobbet nu

Nu har man arbetat den sista dagen på vädligt länge hihih såååååå skönt denna dagen var väntad.. men det kommer nog känns väldigt konstigt tror jag men det går nog bra..

har ju lite göra hemma me fixa å trixa det e ju så..

längtar dock till nästa vecka ska till ullared då köpa lite till bebisens säng, sen lite bebis kläder å sen leksaker kanske..

sen kommer man handla julklappar o julsaker till hemmet hihi man hittar väl alltid nåt där det blir nog inga problem :) 

För ett tag sen så beställde jag lite från jotex gardiner å en kudde, väntar på det ska komma men jag tror dom sa i början av november hoppas det så det inte sent vill ha det vill se dom ser ut live, e helt annat när man tittar i en katalog  så tycker man det e snyggt men väl får det så kanske det inte e lika snyggt..



domma e det jag beställt till stora rummet tror det passar bra där kostar  159 kr


Och denna kudden me till soffan hmm detta blir nog mkt bra *håller tummarna* 59kr kostar kudden



ne göra lite annat nu kanske... :)

Puss o kram ses på stan


1dag kvar nu så gott

Nu så har jag bara imon kvar på mitt jobb men så e det, det ska bli så kul o skönt att gå hemma nu å vänta på när den lille kommer ut *ler*

Lite tråkigt är det lämna dom arbeteskamrater man tycker om som man tjötar mkt me å så men jag bor ju nära jobbet så det finns väl ingen risk att jag missar dom ahahha *smile*

Nu på torsdag måste jag ringa komunal ska sätta matte som med sökande där tänkte jag. :) sen när lillen e ute göra det på den me. hihi 

sen ska jag städa fixa lite tvätta fönster me få ta en helg hade jag tänkt se om mamma kan hjälpa till me hon ville det. sen hade planerat baka bröd också. mmm det mkt man ska göra hoppas man hinner allt. Men måste skriva upp på en lapp annars glömmer jag hälfta ahha e lite dement nu under graviteten *skrattar*

Nu är man ju inne gravitets vecka 31 magen har växt lite allafall å det känns, sen sparkas å lever där inne rätt bra så det blir nog en lite fotbolls proffs kanske*ahhaha*skojar* nja vi får se. spännande.. 

Detta händer under vecka 31 i magen hihi

Barnet är nu cirka 41 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.     Vikt 1 800 gram. Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

detta händer för mej: hihi  

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Det är mkt som är intressant vad som händer i ens mage att bebisen hör en massa ljud det e rätt häftigt...

Sen en annan då blir mer trött å sånt sen att man kan få halsbränna pga av vissa saker rätt intressant e det hihi. å så spännande. :)










söndag

Idag så fick man ju sova en timme längre men det känns inte så i kroppen iallafall är rätt trött idag vaknade med huvudvärk*suck* vet att jag var upp sprang ett antal gånger i natt sista gången var kl 5 på morgonen men så e det...

Igår så firade vi kusinen charlotte iallafall det var trevligt, fick träffa den lilla kusinen eddie ;) han e ju 7 veckor så söt var han men han sov mest hihi.. så e det när dom e små. hihi

sen på kvällen så åkte jag hem syrran o kusinen charlotte följde med in till stan dom skulle ut å jag hem hihi..
gick ner till svärmor o svärfar dom kom hem från cran canaria igår så fuskigt. dom var så bruna å fina ville me vara brun hihi...

fick en ny blånbok av lena:) som jag vattnade blommer å sånt åt henne... sen hade köpt en massa kläder till bebisen hihi *kul*  


jaaa idag så ska vi ut till norrahammar å fira mattes syrran man snuffe han fyller år idag.. annars så skulle vi inte göra så mkt idag önskade man bara kunde ligga ner å ta det lungt. istället hihi... vi var å handlade på ica maxi en sväng sen var vi på kristinedal å netto.  kom hem nyss.

började med maten nu, sen så åker vi vid 3 halv 4 ut till hans syrra....


Ska lägga upp lite bilder från igår blev inte så många men en del. :)





kusinerna hmmm dom försöker vara snygga men det går nog inte så bra  ahhaha



kusinen öppnar sina paket nån annanstanns som hon fick av mej o syrran ahaha

Lördag

Idag så ska vi bort vi ska fira min kusin 20årsdag, hon e hemma nu över helgen annars bor hon i skåne i lund tror ja hon pluggar där hi... 
så nu e hon hemma då får man passa på fira henne så ofta ser man henne inte.:)

Idag så jobbar gubben min han hade tid till kl 13 men kunde bli längre han visste inte en.. men det märker vi..

usch idag tänkte jag idaaag ska jag sova länge men men då vaknar man vid 9 istället såå typisg, men det e så man inte kan ligga på mage som jag älskar att göra, har en mage som e är i vägen ihih.. =) 

så nu har man ätit frukost o tagit en kopp kaffe, sen tänkte jag plocka iordning lite så det ser lite vetit ut hemma, man lägger alltid lite saker här å där förstår inte det varför gör man sånt. hmmm *funderar*

Igår efter jobbet så träffade jag syrran så vi gick på stan en sväng. vi skulle köpa en present till charlotte vi hittade det på kicks, sen gick vi upp mot systemet, sen så in på hemköp jag skulle ha kamben å baguett mums sen lite potatissallad.. :) en fin mat på kvällen sådär framför tv å idol lätt att äta, sånt äter man inte så ofta kamben, jag bara kom på det i torsdags åå kamben vill jag ha imon(fredag) det var sååååå länge sen vi åt det..

så då fixade vi det inga problem *ler*

reng reng å grått grått ute helt otroligt vilket tråkigt väder det är, man får ju tända lamporna hemma ju för att man kunna se nåt ju... hmmm dystert..


neee nu så dra jag me

puss o kram ses på stan :) hahahah




En dag jag  hade tråkigt ahhah :)



Min mage mmm tjockis nu *underar vad det e för liten busing där inne*




Lilla syrran :) försöker göra nåt hmm

bara 4 arbetsdagar kvar

nu så går det neråt å neråt hhii skönt att slippa helgerna nu gjorde ju min sista helgen som var behöver man inte sitta fundera å planera om man jobber helgen eller inte... imon så jobbar jag 7:30-16 sen har jag en en kväll på måndag å två dag turer sen e det över för min del ska man gå hemma å vänta istället hihi å fixa hemmet me..

Satt tänkte på det igår jag ska nog göra en lista vad som behövs göras typ med baka å så. annars tror jag att jag glömmer det e ju lätt hänt =)

Idag så slutade jag jobba 12 e skön tid det hihi.. sen åkte jag derikt till stan så var matte där så tog vi 3.ans buss upp till a6 gick till 3 å jag skaffade en ny mobil =) gott min gammla var så dålig nu så jag behövde det.. blev en sony ericsson w 995 iallafalll verkar bra det märker vi annars men det e väl alltid nåt med nån tele ahahah..


ikväll så e det hockey så det blir sitta hemma å kolla slappa mysa i soffan själv har man en tv för sig själv e rätt gott. kan man glå på lite annat =)







Så se den ut iallafall en så länge så e jag nöjd... =)

nästsista kvällen

japps den e näststitta kvällen har en till på måndag me hihi.. men så e det..

Idag så börjar jag 13-21:30 e lång dag men det går väl rätt fort hoppas jag, annars vet jag inte vad jag gör..

nu e det bara 5 arbetsdagar kvar sen går man hem för mammaledig hihiih såååå underbart jag bara längtar tills man går hemma å pysslar lite sen träffa kompisar dom som e hemma =)

ska iväg till ullared me den 6november ska shoppa loss lite där se om man hittar nåt.. måste skriva upp en lapp tror jag annars glömmer jag nog hälften hmm ingen ovanligt ahhaha =)


Idag så vaknade jag till typ 9 men gick inte upp för typ halv 10 men så har man varit uppe typ 10 gånger i natt gått på toa mmm jobbigt det trycker på så förbannat nu, den lille där inne kan inte låta bli min blåsa *ler* hhaha så e det... tur så har man inte jobbet sen att tänka på då kan man vila på dagarna om det skulle vara så..

nepps ska göra mej iordning nu..

ha det bra
puss o kram





Här är jag i gravitetsvecka 30 *ler* e bara ca 10 veckor kvar..

Ledig dag,6dagar kvar

Nu så börjar nedräkningen har bara 6 arbetsdagar kvar sen går man hem för ledighet å väntar på att den lilla ska komma  ut sen ihi =)  

Idag på min lediga dag så har jag inte gjort så mkt än har sovit väldigt dåligt i natt så jag e jätte trött men när man väl kan somna om så väcker folk en på mobilen *suck* det rök det kände jag det var lika bra gå upp så får jag vila under dagen i så fall. men så e det inte..

Jag har damsugat av tv rummet nu känns skönt måste göra det blir lite smulit...  ska gå ner kolla posten hos svärföräldrarna, dom e ju utomland mm fusk i en vecka nu kommer hem på lördag... ska kolla dera blommer me se hur dom är tur så e det inte varmt ute å solenskinner då hade man fått vattna varje dag ahhaha...

Nu så e man i gravitetsvecka 30 tiden går så fort förstår inte vad den tar vägen bara..  För man har ju typ 10veckor kvar att gå med magen hihi =)

Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Det mkt man ska tänka på när det gäller en själv.. tex man e inte såå smidig längre att man ska ta det lungt det e inte så lätt när man e på jobbet men så e det snart går man hemma då kan man ta det lungt.. =)


Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än
 normalt.







Min mage hihi =) vecka 30


Gravitetsvecka 29

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.



gravitets vecka 28

fostrets utveckling i gravitets vecka 28:

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer. De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.  

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre. Barnets hud börjar förändras. Från att tidigare ha varit tunn och genomskinlig blir den nu tjockare och mer ogenomskinlig. Ljudnivån inne i magen är ganska hög, ungefär som en stökig stadsmiljö. Barnet hör ljuden från mammans kropp; hjärtat som slår, magen som kurrar, och lyssnar även på omgivningens röster.


Bebisen i mej växer o växer man känner sig mer osmidig å tröttare i kroppen men det e inte så konstigt tanke på att nåt som växer i mej å ta mkt enrige av mej.. Jag tycker det så mäktigt att sakerting i mej växer att barnets hud förändrars det e helt otroligt vad det händer saker.. =)

Idag så mår jag inte så bra jag har sovit jätte dåligt i natt vet inte varför man har varit mest uppe en att sova som man ska göra kl 2-4 på morgonen då gjorde jag annat springa på toa å eller nåt, så idag e jag hemma från jobbet känner mej inte alls så pigg i kroppen det känns mer som det bara hänger å allt e tungt å jobbigt just nu... men hoppas det blir bättre under dagen bara.. 

Vill bara säga att jag älskar min mathias över allt annat han betyder vädligt mkt för mej... Pussar på dej





här vår lilla söta bebis som man längtar tills den kommer ut. =)

  


 


Fredags mys

Idag så började jag kl 7-13:00 så det var en härligt arbetstur på en fredag =) ihiih sen när jag kom hem så diskade jag lite och plockade iordning sen satt jag igång en tvätt marskin =)

Igår så var vi hälsade på Marie o Tobbe o lilla linus så söt var han.. Var jätte trevligt tog en kopp kaffe o en bulle sen så satt vi tjötade tiden bara sprang iväg så vi var hemma lite efter 9 på kvällen men det var förbannat trevligt iallafall....



Ikväll så ska jag gå över till sara hon frågade om jag ville äta tacos med dom =) och jag tackade ja såklart. så slipper jag sitta själv är lite dumt hihi.. kul göra nåt på en fredags kväll än bara sitta hemma.. hihi....

imon så får man se vad man gör.. finns alltid nåt att göra.. måste baka me varit sugen på det ett bra tag nu hihi =)


Puss o kram



ja du en fylle bild ahah =) jag o sara=)

RSS 2.0