ambulans

Jaaa helgen hade varit jättebra varit iväg lite gått på en mässa å lite sånt varit på torget med Becca o lilly för vi hoppade bebis sim för Miranda var lite förskylder.. så vi var hemma lite var på stan istället.. jaaa sen då söndags så var det som vanligt vi var ute lekparken med Miranda med Felicia å Emilia o Micke, sen så kom en kille som skulle kolla på våran lägenhet :) jaa sen så lite efter 5 tiden så skulle ja ge miranda mat det gick väl sådär bra mata henne hon hade lite svårt att äta  den 8 mån burk mat men jag gav henne jätte lite bara för hon ska lära sig tugga, men sista skede så vet jag inte hon hade nog samlat lite mat på sidorna eller nåt för då svalde hon allt å satt i halsen belv helt blå om läpparna o röd i anstiktet för hon försökte hosta men fick ingen luft sen så började blöda ur näsan på henne jaaaa vad gör man jo ringde 112 på en gång första gången i mitt liv åt en person i familjen ens dotter liksom... jaa dom kom jätte fort.. men vi fick upp maten iallafall jag tryckte men det blir helt svart för ögonen vad man ska göra ju man blir så himmla rädd hon skulle sluta andas helt. men vi åkte in dom lyssnade allt va bra. men vi fick ligga över natten så dom hade koll på henne. rönkade gjorde vi me sen fick hon dropp över natten.. jaaa det slutade den söndagen på ett sjukhus med ens dotter. men allt gick bra iallafall. skönt det... hon e pigg å glad nu leker för fullt hemma nu. busing fy skräma en så men men sånt händer...


igår så var på stan jag o syrran o mamma. dom skömde bort henne lite med kläder å skor :) tack så mkt säger Miranda o Mamma :) hihihiih


Och idag har jag o kattis varit på en lång promenad sen så gick upp drack en kopp Te :) mysigt...


ny badad:)




dom kläderna fick hon av Aitana o martina o carlota :) så sött



Miranda på sjukhuset leker lite med en lindad hand på pga av droppet



här ligger våran dotter :)


här e hon igen med slang å lindand hand så inte hon dra på den hihii



Denna fina jackan fick  hon av mormor :) sååå snällt :)

återbesök på hälsan

Jaaa idag så hade vi ett åter besök på hälsan 2 för kolla Mirandas Öron efter hon hade på började öroninflamtion det tar ju ca 3mån när det läkt klart.. det gick hur bra som helst det såg bra ut, sen passade jag på fråga om en annan sak som minna lilla dotter börjat å klättra hemma på allt så igår så ramlade hon å slog i huvudet det var typ 3cm från tiningen nämligen det e lite otäckt.. men det svullnade upp blev väldigt rött å han sa det idag att hon tuppade inte av hon skrek derikt då e det ingen fara så men han testade ögonen så hon följde bra å det gjorde hon. sen testade han om hon hörde bra me det var godkänt me :)

Men som sagt så innan man går in så ska man ju väga å mätta åå det gjorde jag i måndag på BVC sa jag men vi gör det endå *suck* men går väl bra.. då så vägde hon 9770g istället å 74cm lång det reagrade jag på att hon var 74 idag å var 72cm i måndag. vi tog längd en gång till som jag berättade det att hon var ju 72cm i måndag å e 74cm idag *hmmm* fundersam* men vi kom fram till att hon kanske inte fick ner knät bra å sen att hon kan skrivit eller sätt fel me jag såg inte riktigt på längde i måndags så tänkte inte på det, BVC sköterskan ser ju när hon står så över å trycker ner knät en annan som står på sidan å håller huvudet.

Jag går på 74cm iallafall som hon kan ju inte ens ha 74 st på kläder hon har ju sl 80 nu ju :) min stora tjej


Men iallafall sen så träffade jag kattis o Emma o hennes son kevin det var mkt trevligt vi gick å tog en sallad sen gick vi ett annat stället tog en kaffe sen gick vi på stan. jag köpte en bok på rea iallafall i en mössa till Miranda. :)

Igår så hälsade jag påå helena o hennes dotter Ebba :) det var jätte mysigt så det kommer lite bilder :)


Annars e det inget så jag har gjort, försöker få min dotter inte klättra upp å ställa sig vid bord o sko hylla hmm inte så lätt men envis e hon undrar vad hon har fått det e från INTE MEJ lovar hihihihi jag vet :) *skrattar*


kommer lite bilder från veckan här :)



köpte den mössan på åhlens :)



och denna boken köpte jag på rean :)



Ebab sitter på Miranda hihi små busingar :)



Oj nån som tar kort på mej :)

BVC 8 mån kontroll

Ja idag så hade vi BVC 8 månands kontroll å det gick hur bra som helst hon följer kurvan å allt Miranda väger nu 9675g o e 72cm lång :) hon växer hon är en stor tjej nu ingen liten :) sitter själv å leker å allt e skönt dock e hon över hela lägenheten men så e det hon får snart större när vi flyttar nu den 1 okt lite mer yta att krypa på :)

jaa sen så sa min bvc sköterska att vi ska börja ge henne smörgås å mjölk på gröten då ska bli kul sen få in ett lagat mål till på dagen hmmm hur fan få man ihop det hmmm ska äta 3 lagade öööö stackars barn äta så mkt kan inte stämma fan räcker med 2 lagade mål om dagen ju.. hmmm jaja vi får väl se.. ska kolla upp det där jag tycker inte det låter rätt... men men det e jag det...

jaa sen så åkte vi till A6 då kollade lite var på Ikea kollade lite alltid kul där:) sen så tittade jag på ett par stövlar som jag har sett älskar dom men dom kostar 550kr hmmm surt men man får drömma vidare :)

sen så åkte vi hem fick besök av mattes kusin dennis vi tog en kaffe.. jaa sen så käkade vi å sen så gick jag o kattis ut på en pomenix :) kom hem vid halv 7 ca, då fick hon leka lite...

sen lite efter 7 så började jag göra iordning henne byta om å så.. gav henne välling å sen borstade vi tänderna för första gången oj oj hon bara skrattade det kliade nog gott. :) sen tvättade jag henne nu så sover hon sååå gott i sin säng :)



jag ska nu dra o duscha tänkte jag..  svårt göra det imon bitti matte börja jobba extra på ett företag på torsvik en kompis till oss fixat det. E nåt lager arbete men det e ett jobb även att det e xtra jobb så länge kan bli mer me det får vi hoppas :) e glad för han skull nu :)




min älskling gungar tycker det e såååå kul :)



Miranda har på sig en fin klänning hon har fått av maj-britt o fransissco tror det stavar så hmmm

löööördag hhi

Jaaa denna veckan e gjord me snart ju tiden går så himmla fort...

Ja lite för denna veckan var har jag gjort, jooo jag har jobbat en dag ialllafall tog en tur i torsdag en kort jobbade från 7.30-13.00 var lagom... sen så har vi försäkt fixa mirandas rum så vi kan se hur vi ska ha det e svårt hihi.. när rummet e så avlång... sen har vi varit nere å intress anämlt oss till en lägenhet som e en 4.a istället för en 3:a vi har nu. måste ha större man börja märka det nu.. hho



Mellan torsdag o fredag natt hände det en tråkig olycka här i jönköping det var en kompis till Matte o Jim som dog på järnvägen, vad man nu gör det men det får man ju inget svar på nu e försent.. iallafall han blev bokörd av ett tåg slutade väldigt ialla..

Han blev bara 29år gammal. jag började lära känna han när han bodde på dalvik ihop med sin tjej, vi festade en del.. 

sen gick dom i sär å flyttade åt olycka håll. det sista bodde han i bottnaryd vad jag vet... men nu så bor han i himmlan tittar neer på oss o skratttar åt oss tror jag :) han har säkert hur bra som helst nu... 

Idag så har vi varit på bebis sim var 2:andra gången nu :) är så roligt Miranda blir så tokig av att bada ihiihi


nää ska slänga mej i soffan.




R.I.P Jonny vila i fred nu, och jag hoppas du ha det bra nu. vi tänker på dej.


Habo/helgen

Här kommer liten upptatering på helgen.

Fredags
: Så Gick jag o kattis ner till stan med Miranda tog en glass på piren sen satt vi där pratade lite, sen gick vi upp mot systemet vi skulle köpa lite vin o sånt till lördags festen :) 

sen efter där så började vi vandra upp mot dalvik igen upp för den hemska branta backen fy med två systempåsar o en tung barn vagn det kändes sen att det var lite varmt o klibbit me det gjorde inte saken bättre men man kändes sig duktig sen ihihi.. sen på kvällen så gick vi ner käkade tacos hans mamma o pappa för hans syrran från sthlm var nere med familjen plus en lite hundvalp som var typ 3mån eller nåt fullt ös där me... 

Lördag: Jo då Började bebis sim som vi hade anmält oss till började kl 09.00 fint det hihi, det var jätte kul det var så kul se hur Miranda plaskade i vattnet o skrattade o busade, sen hon såg alla andra barn vad dom gjorde, helt klart jätte kul så det blir kanske en forsättningsgrupp... :) man vet aldrig...  Nästan gång tänkte jag ta med kamran iallafall.. var en del som gjorde det hihi måste ta kort :)


sen på kvällen så grillade vi:) blev ju fint väder, sen så gick jag till kattis vid halv 7 på kvällen började festa lite :) Matte var hemma med Miranda var min tur att göra nåt kul nu.. vi hade iallafall skit sköj. var riktigt ös vi tog väl 2 shotar innan dom andra kom jag o kattis emma o jenny:) så en flaska vin o 3 cider gick åt sen en öl ut me :) 

Söndag:  Då var man seg hade hemma dag bara, var ute gick lite sväng i regnvädret, sen  så låg man i soffan kollade på skärdsgårdsdoktorn hela serien hihi :) var ju så himmla dåligt väder.. sen kom kattis förbi då gjorde vi lite midda så fick hon äta me hon ville ha det hihi :) hon var lite seg me, hon kom fan hem kl 14.00 dagen efter typ, dom gick ju efterfest jag o jenny åkte hem *hahah* skönt det man längtade till sängen då för man var så trött i kroppen hållt igång hela dagen..

Måndag: Idag så hälsade vi på mamma o pappa, vi skulle träffa Maj-britt o fransissco från spanien dom har hemme i sverige å hälsade på... :) så vi åkte till habo käkade god mat o fikade, Miranda fick jätte söta kläder en fin kläning sen ett Linne o shorts av Anna o jonthan o deras 3 barn Aitana, Martina, Carlota heter dom :) så söta kläder var det, tack sååå jätte mkt :) 


det var en bra helg o på början av veckan, imon blir det en dag med stor städning iallafall :)




hela gänget vi var ute med :)


underbar resa

Japp den 25/7 så åkte vi upp till värmland jag o familjen M och sambos föräldrar åkte tidigt söndags morgon, resan gick jättebra upp det var ju Mirandas första Semester hihi kul :)

vi stannade två gånger på vägen upp första stoppet var sjötorp sen andra var inne i sunne:)

kom upp till stugan som ligger utanför torsby fixade till lite, sen kom mamma o pappa vid 5 tiden ca dom hade åkt från sthlm :) så vi hade en stuga då med mamma o pappa, så hade lena o kenny än..

vi grillade på kvällen när mamma o pappa kom...

PÅ Måndag så åkte vi in till torsby å gick lite å sen handlade vi mat för veckan me...

tisdagen så tog vi det lungt bara

onsdagen så var vi i stugan för det var varmt å gott så vi solade o badade för sjön ligger 50m från stugan... Å dååå upptäckte Lilla jag att Miranda började få en tand så den e lite uppe nu hihih kul. men fan skiter illa *jhahahah*

Torsdagen så åkte vi in till sunne å gick å kollade där i affärerna.
Fredagen: så åkte vi den där runda som dom spelade in ralllybrudarna den sträckan. :) det var kul se vart dom var nånstanns i torsby å utanför torsby spelade in filmen:)

Lördagen: så åkte vi till hovfjället å kollade på utsiken.. kände konstigt vara där när det inte finns nån snö hmmm men mkt vacker var det...

Söndagen så åkte vi hem fast vi reste jag o mamma o pappa o lilla Miranda till min farbror o hans familj å hälsade på i två dagar,

vi var på lagar 157 där i flen eller utanför då.. sen så grillade vi lite, tog det lungt

Miranda o min kusin Eddi dom busade en del var kul å se. :)

det var kul var där två dagar e inte ofta man träffas. Eddie hade blivit stor han fyller ju snart år hela 1 år:)

sen åkte vi hem tisdagen den 3/8 på vägen hem stannade vi söderköping lite å kollader runt. :)

kommer lite bilder.. men allt kommer inte upp få ta lite nu sen resten en annan dag












från rallybrudarna:) det kaffet

kommer mera bilder sen framåt hhihi

RSS 2.0